Momenteel zeer fors dividend Swisscom

Fors dividend Swisscom

Beleggers in het aandeel Swisscom kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Swisscom tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Zwitserse beurs. De consensus van het dividend ligt op 22 CHF per aandeel. Swisscom 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 4,8 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de telecommunicatiebedrijven ligt op een magere 1 procent.

Dividendrendementen Swisscom

Morgen gaat Swisscom haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten brengen. Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 11,67 miljard CHF. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 11,66 miljard CHF bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Swisscom in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 1,5 miljard CHF. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 29,04 CHF verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 15,8.

Laatste taxaties rond de 472 CHF

De meest recente adviezen voor het telecombedrijf zijn afkomstig van Morgan Stanley , Berenberg en Citigroup .

Swisscom 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 23,76 miljard . Het aandeel Swisscom was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Swisscom 5 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 427 en de 531 CHF. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 30 procent hoger.

Om 10.23 stond het aandeel 0,02 procent hoger op 458,7 CHF.

Historische beurskoersen Swisscom

aandelenanalyse swisscom

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.