Aandeel Coloplast noteert met premie in farmaciesector

Het Deense aandeel Coloplast wordt momenteel met één de hoogste CAPE-ratio's van de farmaciebedrijven verhandeld. Voor een aandeel wordt nu circa 112 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel royaal hoger dan het gemiddelde aandeel uit de farmaciesector dat nu circa 14 keer de gemiddelde winst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese farmaciebedrijven

beurskoers

We zien verder dat over het afgelopen jaar de Europese farmaciebedrijven gemiddeld 7 procent hoger staan. Zij deden het daarmee slechter dan de Amerikaanse sector die 15 procent hoger staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 5 en de Europese staat op 47. Het niveau van de CAPE-ratio lijkt niet perse verband te hebben met de koersrendementen want de hogere rendementen lijken niet gepaard te gaan met ook perse hogere CAPE-ratio's.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 17,95 miljard DKK. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 16,45 miljard DKK verdiende.

Historische omzetten en resultaten Coloplast in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 4,28 miljard DKK. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 20,23 DKK verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 30,47 uit.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 17,18 DKK verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 2,79 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciesector ligt op een summiere 0,5 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Coloplast 's beurswaarde 119,7 miljard DKK. Het aandeel Coloplast bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Coloplast maar liefst 23 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 474 en de 717 DKK. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 694 procent hoger.

Historische beurskoersen Coloplast

beurskoers coloplast

Om 9.19 stond het aandeel 0,84 procent hoger op 616,4 DKK.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.