Belgische chemiesector optimistisch over herstel op grote afzetmarkten

De chemiesector heeft in België het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 62,7 miljard euro. Dat betekende een stijging met 3,5 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van Essenscia, de federatie van chemische en farmaceutische bedrijven in België. De groei bevestigt volgens Essenscia de positieve trend van de voorbije tien jaar.

De groei van het voorbije jaar kon vooral worden toegeschreven aan de farmasector. Onder meer de basischemie bleef achter op die groei, maar volgens Wouter De Geest, voorzitter van Essenscia, kan er sinds het begin van dit jaar wel een duidelijke verbetering worden opgetekend.

De Geest verwijst daarbij naar het geleidelijk herstel in belangrijke afzetmarkten zoals de bouwsector, de autoconstructie en elektronica. Verwacht wordt dat de Europese chemiesector dit jaar een groei met 1,7 procent zal kennen, tegenover een stijging met 0,9 procent vorig jaar. Ook wordt erop gerekend dat de Belgische chemiesector iets meer zal groeien dan het Europese gemiddelde.

Bron: Express.be