Solvay in top Belgische dividendaandelen

Fors dividend Solvay

Beleggers in het aandeel Solvay kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Solvay nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 4.24 euro verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 4.1 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de gediversifieerde industriele bedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.46 procent op.

Dividendrendementen Solvay

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Brussels over dit jaar ligt volgens de analisten op 13.6 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2022 toen het concern 16.07 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Solvay in beeld plus taxaties 2023

beurskoers

Solvay jaarverslag ©

Solvay
Solvay


De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 1.3 miljard euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 12.48 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 8.29.

Jongste koersdoelen rond de 138 euro

De laatste 3 adviezen voor het gediversifieerde industriële bedrijf zijn afkomstig van ING, Berenberg en Credit Suisse .

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 10.73 miljard euro.

De voorbije donderdag sloot het aandeel op 103.5 euro.

Koershistorie Solvay 2007-2023

beurskoers solvay

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.