Deal General Electric – Alstom lijkt door te gaan

Vandaag meldde de Franse regering akkoord te zijn gegaan met de overname van Alstom door General Electric . De Franse regering koopt verder 20 procent van Alstom (dit gedeelte heeft Bouygues nog in handen). De overname moet op termijn ervoor zorgen dat er 3 nieuwe energiebedrijven (in jointventure vorm) ontstaan. Daarnaast worden de activiteiten op het gebied van ralinfrastructuur gecombineerd. Siemens loerde ook op Alstom maar verliest de strijd dus van GE.

Details overname

GE koopt Alstom ’s energie-onderdelen voor 13,5 miljard dollar (9,9 miljard euro). Dit komt neer op 7,9 maal de EBITDA . Direct na de overname zal GE alle cijfers van het overgenomen gedeelte in haar cijfers consolideren. Verder is overeengekomen dat Alstom voor 2,6 miljard dollar gaat investeren in de eerdere 3 vermelde nieuwe energiebedrijven. Daarnaast verkoopt GE diverse onderdelen aan Alstom met een totaal van circa 602 miljoen euro.

Divisies General Electric en Alstom

GE, <a href='/aandeel/546-alstom'> Alstom </a>

Koers Alstom afgelopen 12 maandenn

koers <a href='/aandeel/546-alstom'> Alstom </a>, grafiek <a href='/aandeel/546-alstom'> Alstom </a>

Te zien is dat de koers van Alstom in de afgelopen 12 maanden behoorlijk grillig is geweest. Begin april had het aandeel een forse dip van rond de 18 euro. Het bod van General Electric op het aandeel deed het aandeel weer hard omhoog veren tot rond de 29 euro.