Analisten eensgezind over koerspotentieel Krones

Krones heeft de afgelopen dagen een aantal taxatiewijzigingen van analisten gekregen, gezien de lagere kosten voor de herstructurering bij de Italiaanse dochteronderneming. De Duitse fabrikant van machines en systemen voor de productie van onder meer petflessen en blikjes maakt op de analisten een positieve indruk en mede daarom staan er veelal koopadviezen voor het aandeel uit. Daarbij liggen de koersdoelen opvallend dicht bij elkaar.

Conservatieve verwachtingen

Analist Eggert Kul van Warburg Research stelt dat de herstructureringskosten voor de Italiaanse dochteronderneming Kosme lager uitvallen dan eerder werd verwacht. Daarbij zijn volgens Kul de vooruitzichten die Krones heeft afgegeven conservatief, omdat het orderboek al de capaciteit tot het einde van het jaar afdekt.

Mede daarom heeft de Warburg Research zijn ramingen voor 2014 verhoogd en als gevolg daarvan het koersdoel van 0,50 euro tot 81,50 euro. Het advies blijft gehandhaafd op ‘buy’.

Robuuste vraag

Ook DZ bank wijst erop dat de herstructureringskosten lager uitvallen dan waar de analisten zelf vanuit waren gegaan. Dit kan volgens hen een eenmalig positief effect hebben van circa 5 miljoen euro, dat zal worden in het derde kwartaal zal worden ingeboekt.

Verder ziet DZ Bank dat er nog geen gevolgen zijn van de sancties van Rusland en de vraag verder robuust blijft. De analisten hanteren zodoende voor Krones een ‘buy-advies’ met een koersdoel van 77 euro.

Positieve indruk

Commerzbank heeft voor Krones een koersdoel vastgesteld op 80 euro en hanteert eveneens een ‘buy-advies’. Analiste Yasmin Moschitz schrijft in haar rapport dat het bedrijf op haar een positieve indruk maakt.

Het management laat volgens Moschitz zien dat het met problemen aanpakt en de kostenstructuur verbetert bij de Italiaanse dochteronderneming Kosme.

Superieure marktpositie

De Zwitserse zakenbank UBS stelt dat Krones zich weet te onderscheiden door zijn superieure marktpositie en aantrekkelijke, structurele groei. Zodoende hanteren de analisten een ‘buy-advies’ met een koersdoel van 81 euro.

Koersdoelen opvallend dicht bij elkaar

Kijkende naar de analistenrapporten over de afgelopen dagen komt naar voren dat de koersdoelen in een kleine banbreedte van elkaar liggen. Gemiddeld hebben deze analisten voor Krones een koersdoel uitstaan van 81 euro. Daarmee voorzien analisten gemiddeld een rendement van 17%.