Pakket vol teleurstellingen voor Gerresheimer

De afgelopen dagen hebben diverse analisten een negatief advies gegeven over Gerresheimer . Het Duitse farmacieverpakkingsbedrijf verlaagde onlangs zijn jaarprognoses als gevolg van een regulering voor de farmaceutische klanten de Amerikaanse activiteiten raakt. Opvallend is dat analisten niet eensgezind zijn over de winst per aandeel voor 2015.

Gerresheimer stelde onlangs dat een aantal van zijn klanten de productie in de Verenigde Staten heeft gestopt, om zo hun fabrieken te verbeteren na waarschuwingen van de Food and Drug Administration (FDA).

De Duitse verpakkingsspecialist voor de farmaceutische sector stelt dat de daling in de Amerikaanse markt aan het verzwakken is en verwacht dan ook een ‘ok’ kwartaal. Maar ook in het komende kwartaal verwacht Gerresheimer in de Verenigde Staten niet terug te keren naar groei.

Over het afgelopen kwartaal zag Gerresheimer de totale omzet toenemen met 2% tot 324 miljoen euro, wat onder de gemiddelde marktverwachting van 328 miljoen euro lag. Daarbij heeft Gerresheimer zijn verwachtingen voor de omzetgroei over heel 2014 verlaagd. Waar het eerst rekende op een omzetgroei van 4-6%, is dit bijgesteld tot circa 4% bij constante wisselkoersen.

Koersdoelverlagingen

De Britse investeringsbank HSBC heeft zijn advies voor Gerresheimer verlaagd van ‘overweight’ naar ‘neutral’, waarbij het koersdoel is bijgesteld van 60 euro naar 49 euro. Analist Jan Keppeler stelt dat het bedrijf een pakket vol teleurstellingen heeft gepresenteerd. Vanwege de zware verwachtingen voor de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie voor de komende twee jaar heeft de analist zijn verwachtingen verlaagd met maximaal 8%.

Credit Suisse heeft zijn koersdoel voor Gerresheimer verlaagd van 51 euro naar 44 euro. De analisten hebben daarbij hun ramingen voor de gecorrigeerde winst per aandeel voor het boekjaar 2015/2016 verlaagd. Om groei te stimuleren zijn volgens hen hoge investeringen nodig. Het advies is blijven staan op ‘neutral’.

Verkoopadviezen

Goldman Sachs heeft zijn koersdoel voor Gerresheimer verlaagd met 4 euro tot 44 euro, waarbij het advies is blijven staan op ‘sell’. Wel hebben de analisten tegelijkertijd hun verwachtingen voor de winst per aandeel in 2014 en 2015 opwaarts bijgesteld.

Kepler Cheuvreux heeft voor Gerresheimer een ‘reduce-advies’ uitstaan, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 48 euro. De analisten zien een neerwaarts potentieel voor het aandeel en de schattingen voor de winst per aandeel in 2015 kunnen gezien de vooruitzichten van het bedrijf nog verlaagd worden.