Morgan Stanley optimistischer over Europese bouwsector

Morgan Stanley stelt in een recent rapport dat de Amerikaanse zakenbank positiever is geworden over de Europese bouw- en materialensector en de analisten hebben daarom hun taxaties voor een aantal Europese bouwbedrijven opwaarts bijgesteld. Desondanks blijft Morgan Stanley voor een aantal van deze bedrijven terughoudend vanwege de concurrentie.

Morgan Stanley is optimistischer over de bouw- en bouwmaterialensector en heeft zodoende zijn taxaties voor een aantal van deze bedrijven opwaarts bijgesteld. Zo is het koersdoel voor HeidelbergCement door de analisten verhoogd met 4 euro tot 59 euro.

Na de recente koersstijging biedt HeidelbergCement in vergelijking met aandelen van concurrenten echter een gering opwaarts potentieel. Zodoende blijft het advies van Morgan Stanley voor het aandeel gehandhaafd op ‘underweight’.

In totaal staan er voor HeidelbergCement 16 koop-, 5 houd- en 7 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus overwegend positief is. Gemiddeld hanteren analisten daarbij een koersdoel van 63,92 euro, wat daarmee hoger ligt dan het koersdoel van Morgan Stanley en een verwacht rendement oplevert van 4,7%.

Neutrale opinie

Over Saint-Gobain is Morgan Stanley iets positiever gestemd en luidt het advies ‘equal-weight’. Volgens de analisten is het aandeel nu aantrekkelijker gewaardeerd, waarmee het koersdoel ook is verhoogd met 1 euro tot 37,50 euro.

De consensus voor Saint-Gobain is overwegend positief. Slechts 1 analist hanteert voor het aandeel een verkoopadvies, terwijl er daarnaast 7 houd- en 12 koopadviezen zijn afgegeven. Met een gemiddeld koersdoel van 41,08 euro zien analisten een opwaarts potentieel van 14,11%.

CRH koopwaardig

Voor CRH heeft Morgan Stanley het advies verhoogd van ‘equal-weight’ naar ‘overweight’, waarbij het koersdoel is verhoogd van 18,50 euro naar 21 euro. Het aandeel is daarmee voor de analisten een van de sectorfavorieten.