Citigroup ziet positieve trends voor Europese bouwmaterialenfabrikanten

Europese fabrikanten van bouwmaterialen lijken de weg omhoog gevonden te hebben, ondanks dat de recessie in de eurozone volgens het Center for Economic Policy research (CEPR) nog niet voorbij is. Maar de Amerikaanse zakenbank Citigroup heeft deze sector toch eens nader onder de loep genomen. De analisten geven daarbij de voorkeur aan bedrijven met een hoog aandeel in de Verenigde Staten en West-Europa, vandaar ook dat er voor zowel HeidelbergCement als Saint-Gobain een koopadvies uitstaat.

Positief voor de bouwmaterialenfabrikanten zijn de cijfers die Eurostat deze week naar buiten bracht over de bouwproductie in de eurozone. Het Europese statistiekbureau meldde dat de bouwproductie in de eurozone in april ten opzichte van maart is gestegen met 0,8%. In de gehele Europese Unie steeg de productie op maandbasis met 0,6%. Op jaarbasis was de stijging voor de eurozone 8% en voor de EU 7,2%.

Geografische spreiding HeidelbergCement

Citigroup stelt vast dat wil de sector verder in waarde oplopen de winstverwachtingen van bedrijven goed moeten zijn. In dat licht gezien zijn de analisten te spreken over HeidelbergCement . Citigroup wijst op de goede geografische spreiding en is van mening dat de activiteiten in de problematische markten beperkt zijn.

Mede daarom staat het advies voor HeidelbergCement op ‘buy’, met een koersdoel van 67 euro. Andere analisten zijn ook content over het aandeel als er wordt gekeken naar de consensus. Er staan 13 koop-, 8 houd- en 5 verkoopadviezen uit. Wel zijn analisten met een gemiddeld koersdoel van 64,65 euro van mening dat het aandeel op het huidige koersniveau eerlijk gewaardeerd is.

Saint-Goabain heeft opwaarts potentieel

Ook voor Saint-Gobain heeft Citigroup het advies op ‘buy’ staan. Volgens de analisten heeft het aandeel bij een duurzaam herstel van de sector in zowel de VS als Europa zeker nog opwaarts potentieel. Zodoende hanteren zij voor Saint-Gobain een koersdoel van 47 euro. Daarbij wijzen de analisten op de gezonde balans van het Franse bedrijf.

De consensus voor het aandeel is licht positief. Er staan 10 koop-, 7 houd- en 2 verkoopadviezen uit. Analisten zien daarbij met een gemiddeld koersdoel van 44,86 euro een opwaarts potentieel van 6,2%.

CRH op houden

CRH is kijkende naar de trends in Europa volgens Citigroup een interessant aandeel. Kijkende naar de waardering alsook de eindmarkten van CRH vinden de analisten een positieve waardering echter niet gegrond. Daarom staat het advies op ‘neutral’ met een koersdoel van 21 euro.