Punch International aanvaardt bod

Na twee dagen beraad heeft de raad van commissarissen van Punch Graphix bevestigd het bod van NPM Capital te aanvaarden en heeft het een zakenbank aangesteld om een fairness opinie af te leveren. Dat liet de CEO van Punch International Wim Deblauwe in een toelichting weten. Verwacht mag worden dat de opinie positief zal zijn.

Door onze redactie

Aantrekkelijk voor aandeelhouders In een persbericht liet Punch International, dat een meerderheidsbelang in Punch Graphix heeft, afgelopen donderdag weten dat het bod van de Nederlandse investeringsmaatschappij NPM Capital is aangenomen.

De CEO van Punch International liet verder weten dat zowel de voorwaarden van het bod als de voorgestelde prijs aantrekkelijk is voor de aandeelhouders van Punch. Afgelopen dinsdag bracht NPM Capital een niet-bindend bod uit van 4,65 euro per aandeel op het belang van 66,4% van Punch International in Punch Graphix. In totaal betaald NPM Capital 88,6 miljoen euro voor de ruim 19 miljoen aandelen die in bezit zijn van Punch International. De biedprijs taxeert Punch Graphix op ruim 133 miljoen euro.

Zelfde prijs
Voor het einde van de zomer hoopt NPM Capital de overname van het belang van Punch International af te ronden. Vervolgens zal er bod worden gedaan op de resterende aandelen van Punch Graphix. NPM Capital zal hiervoor dezelfde prijs bieden als nu aan Punch International aan de orde was. Wanneer de investeringsmaatschappij alle aandelen in bezit heeft, zal Punch Graphix van de Amsterdamse beurs verdwijnen.

NPM Capital ondersteunt groei
Punch Graphix bezit zelf circa 2,4 miljoen ofwel zo’n 8,5% van de aandelen. De overige circa 25% (Punch Graphix 8,5% + Punch International 66,4%) van het aandelenkapitaal wordt vrij verhandeld op het Damrak. Door te investeren in de verkooporganisatie en onderzoek & ontwikkeling wil NPM Capital het management van Punch Graphix ondersteunen bij de groei van de onderneming.

Koersdoelen omhoog bijgesteld
De overnameperikelen rond Punch Graphix en Punch International zijn de analisten niet ontgaan. Zo herhaalde analist Nico Melsens van KBC Securities zijn koopadvies voor Punch International en verhoogde zijn koersdoel van 3,20 euro naar 7 euro.

Analist Maarten Altena van SNS Securities wijzigde zijn advies voor Punch Grapix van Buy naar Hold . Het koersdoel werd verhoogd van 2,50 euro naar 2,82 euro. Het bod van NPM Capital op Punch Graphix lost de problemen rond de lage liquiditeit en corporate governance issues op waardoor het koersdoel omhoog kan worden bijgesteld, aldus de analist.