Merck topfavoriet farmasector

Na een prima 2014 rekenen sommige analisten voor de gezondheidssector op wederom een solide prestatie in 2015. Waar veel analisten positief zijn over de sector, verwachten zij echter niet dat de opbrengsten wederom richting de 20% of meer zullen gaan. SunTrust Robinson Humphrey stelt dat deals het momentum zullen bepalen en hebben hun favoriete farmaceutische aandelen voor 2015 geselecteerd, waarvan Merck KGaA de topfavoriet is van de analisten.

Naast deals verwacht SunTrust dat farmaceutische bedrijven zullen worden gedreven door nieuwe productinnovaties en een zeer aantrekkelijke groei voor de komende vijf jaar. Tot slot wijzen de analisten erop dat de sector ondervertegenwoordigd is als een percentage van de S&P 500.

Merck KGaA topfavoriet

Het Amerikaanse Merck KGaA is voor SunTrust de topfavoriet binnen de sector voor 2015. Terwijl het aandeel in 2015 al een koersstijging boekte van 15%, wijzen de analisten erop dat Merck KGaA een van de marktleiders binnen de gezondheidssector blijft.

Veel analisten vinden dat Merck KGaA ’s aankoop van Indenix afgelopen zomer van $3,85 miljard beleggers in de nabije toekomst kan uitbetalen. Daarnaast wijst SunTrust erop dat de recente overname van Cubist Pharmaceuticals, waarmee Merck KGaA een sterke positie krijgt in antibiotica, in het eerste kwartaal van 2015 zal worden afgerond.

Tot slot stelt SunTrust vast dat Merck KGaA een solide dividendrendement biedt van 3,1%. SunTrust heeft voor het aandeel een koersdoel uitstaan van 80 dollar.

Behoudende consensus

Momenteel is de consensus voor Merck KGaA zeer behoudend. Er staan in totaal 12 houdadviezen uit, tegenover 2 koopadviezen en een verkoopadvies.

Wat betreft het verwachte rendement zijn analisten een stuk positiever. Met een gemiddeld koersdoel van 65,23 dollar bedraagt het opwaarts potentieel volgens hen 13,2%. Daar zitten nog uitschieters bij als SunTrust, dat met een koersdoel van 80 dollar rekent op een rendement van 38,8%.