Omzetgroei Beiersdorf leidt tot uiteenlopende koersdoelen

Diverse analisten hebben recent hun taxaties voor Beiersdorf opwaarts bijgesteld, nadat het Duitse bedrijf met zijn omzetgroei over het vierde kwartaal van 2014 de verwachtingen wist te overtreffen. Hierdoor is de consensus voor Beiersdorf nu overwegend positief, al zijn analisten wel verdeeld over het opwaarts koerspotentieel.

Beiersdorf maakte op 14 januari bekend dat de omzetgroei op autonome basis over heel 2014 uitkwam op 4,7%. Voor wisselkoersen en overnames gecorrigeerd kwam de omzettoename uit op 2,3% tot 6,3 miljard euro.Dit zijn wel voorlopige cijfers. Beiersdorf zal op 13 februari zijn volledige resultaten over 2014 presenteren.

De resultaten van Beiersdorf lagen boven de verwachting van analisten en zij rekenen erop dat de producent van onder meer Nivea in 2015 zijn omzet zal laten stijgen met 4,6% tot 6,6 miljard euro, terwijl de ebit met 11% zal toenemen tot 918 miljoen euro.

Koersdoel fors verhoogd

Analist Lars Lusebrink van Independent Research heeft zijn advies voor Beiersdorf verhoogd van ‘halten’ naar ‘kaufen’, terwijl het koersdoel met 9 euro opwaarts is bijgesteld en nu 82 euro bedraagt.

Lusebrink stelt vast dat de omzet in het vierde kwartaal zijn verwachtingen overtroffen heeft. Hij verwacht dat dit ook een positieve invloed zal hebben op het aandeel. Daarnaast rekent Lusebrink erop dat Beiersdorf zal profiteren van de dalende energieprijzen en positieve valuta-effecten.

Solide 2015 verwacht

De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft zijn koersdoel voor Beiersdorf verhoogd met 5 euro tot 80 euro. Volgens de analisten wist het bedrijf een sterk vierde kwartaal voor te leggen en verwachten zij dat ook 2015 solide resultaten zal laten zien. Zodoende hanteert Morgan Stanley voor Beiersdorf een ‘buy-advies’.

Consensus Beiersdorf

De consensus voor Beiersdorf is door de verscheidene opwaartse bijstellingen nu licht positief. Er staan 7 verkoop-, 9 houd- en 12 koopadviezen uit.

Opvallend is de bandbreedte van de koersdoelen die recent zijn afgegeven. Waar DZ Bank een koersdoel hanteert van 74 euro en daarmee het aandeel op de huidige koers eerlijk gewaardeerd vindt, ziet Standard & Poor’s met een koersdoel van 87 euro een opwaarts potentieel van 16,8%.

Gemiddeld hanteren analisten zodoende een koersdoel van 72,89 euro, wat een negatief verwacht rendement oplevert van 2,1%.