GEA Group blijft kooptip

Met een sterk laatste kwartaal sloot GEA Group een jaar af waarin het een reorganisatie aankondigde en ondertussen de koers in de afgelopen maanden zag oplopen. Analisten rekenen erop dat het bedrijf ook in 2015 prima resultaten gaat voorleggen en zien het aandeel nog altijd als een van de beste koopideeën voor dit jaar, al is volgens hen een deel wel al ingeprijsd in de koers.

Commerzbank heeft zijn koersdoel voor GEA Group verhoogd met 3 euro tot 42 euro, maar het advies verlaagd van ‘add’ naar ‘hold’. Het bedrijf heeft indrukwekkende resultaten geboekt dankzij de maatregelen die zijn genomen, zo schrijft analist Sebastian Growe. Tegelijkertijd lijkt een groei op langere termijn al ingeprijsd te zijn in de koers, waardoor hij behoudender is geworden over het aandeel.

Ingeprijsd in koers

Berenberg heeft zijn advies voor GEA Group verlaagd van ‘buy’ naar ‘hold’, terwijl het koersdoel met 1 euro is verhoogd naar 44 euro. Analist Sebastian Kuenne stelt dat de voorlopige resultaten over 2014 van de machinebouwer aan de verwachtingen heeft voldaan, waar in het vierde kwartaal er records voor zowel de omzet als de marges werden neergezet.

Na de koersstijging vanaf afgelopen zomer zijn de betere groeivooruitzichten volgens de analisten in de koers ingeprijsd. De verwachtingen die GEA Group heeft afgegeven waren dan ook een teleurstelling voor Kuenne.

GEA Group koopidee

De Amerikaanse zakenbank Citigroup heeft zijn koersdoel voor GEA Group verhoogd van 46 euro naar 50 euro, waarbij het advies is blijven staan op ‘buy’. Analiste Natalia Mamaeva stelt dat GEA Group een van de beste koopideeën blijft.

Mamaeva wijst erop dat GEA Group gericht is op de voedings- en drankenindustrie, waarin het door het nemen van maatregelen zijn marges kan verhogen en profiteren van de zwakkere euro. Daarom vindt de analiste het aandeel nog altijd aantrekkelijk gewaardeerd.

Duurzame verbetering

DZ Bank heeft zijn koersdoel verhoogd van 39 euro naar 43,50 euro. Analist Markus Turnwald schrijft in zijn rapport dat het sterke laatste kwartaal reden is geweest om zijn taxaties naar boven toe bij te stellen. Dankzij de reorganisatie binnen het bedrijf rekent de analist op een duurzame verbetering van het rendement. Het advies blijft daarom op ‘buy’ staan.

Koopadviezen GEA Group

De overwegend positieve stemming van analisten komt terug in de consensus. Slechts 1 analist heeft een verkoopadvies voor het aandeel uitstaan, terwijl er 7 houd- en 13 koopadviezen zijn afgegeven.

Gemiddeld hebben analisten daarbij een koersdoel uitstaan van 42,71 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 2,4% en een goede afspiegeling is van de koersdoelen die recent voor het aandeel zijn afgegeven.