Expedia en Total System Services voeren Amerikaanse internetsector aan

Ondanks dat de Amerikaanse beurzen rond recordniveaus noteren lijkt de internetsector redelijk achter te blijven. Het gemiddelde rendement over de afgelopen 12 maanden van de internetsector ligt op een nipte 5 procent. Het gemiddelde dividendrendement bedraagt een schamele 0,3 procent.

De relatief lagere koerswinsten van de internetbedrijven lijken een gepaste pas op de plaats. Kijkende naar de rendementen van deze aandelen over langere periodes dan zien we zeer astronomische rendementen.

Natuurlijk moeten we er op wijzen dat de bedrijven uit deze sector de overwinnaars zijn. De verliezen van de inmiddels failliet gegane internetbedrijven worden natuurlijk niet bij de totaalrendementen meegenomen.

12-maandsrendementen Amerikaanse internetsector

Internetsector

In de sector zijn het Total System Services en Expedia die in de afgelopen 12 maanden de meeste koerswinst boekten. Andere winnaars zijn o.a. Akamai en Yahoo! ! met respectievelijk 17 en 14 procent winst.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.