Analisten glashard over verkoop Gerresheimer

De Duitse verpakkingsspecialist Gerresheimer kondigde eind juni aan zijn glasdivisie te verkopen. Analisten zijn zeer verdeeld over deze actie van het bedrijf, waardoor over het algemeen de opinie over het aandeel behoudend is. Waar analisten het wel over eens lijken te zijn, is dat het opwaarts koerspotentieel zeer beperkt is.

Gerresheimer maakte op 30 juni bekend dat het zijn buisvormige glasproductie divisie voor 196 miljoen euro verkoopt aan Corning , een 160 jaar oud glasbedrijf uit New York. Daarnaast starten beide partijen samen een joint venture op, waarin Corning een belang van 75% zal houden.

Focus op kernactiviteiten

De private bank Hauck & Aufhäuser stelt dat door de geplande afsplitsing de jaarlijkse kapitaaluitgaven massaal kunnen afnemen. Gerresheimer kan zich hierdoor tegelijkertijd weer focussen op zijn belangrijkste activiteiten, wat volgens de analisten positief is.

Daarom hebben zij hun advies voor het aandeel verhoogd van ‘hold’ naar ‘buy’ en het koersdoel van 50 euro naar 57 euro.

Afname winstgevendheid

Commerzbank heeft vastgehouden aan zijn ‘hold-advies’ voor Gerresheimer . De verkoop is volgens de analisten tegen een aantrekkelijke prijs, maar zal niet van invloed zijn op de jaarlijkse doelstellingen van de verpakkingsspecialist.

Vanaf volgend jaar rekenen de analisten er echter wel op dat de winstgevendheid van het bedrijf zal afnemen. Commerzbank hanteert voor Gerresheimer een koersdoel van 52 euro.

Lagere doelstelling niet te verklaren

Investeringsbank Equinet heeft zijn advies voor Gerresheimer juist verlaagd van ‘neutral’ naar ‘reduce’. De financiële voorwaarden voor de geplande transactie zijn eerlijk volgens de analisten. Het afgenomen ebitda-doel is echter niet geheel toe te schrijven aan de verkoop van de glasdivisie, aldus Equinet. Wel is het koersdoel blijven staan op 45 euro.

Beperkt opwaarts potentieel

Analisten zijn het er in ieder geval over eens dat het opwaarts potentieel voor de koers van Gerresheimer nihil is. Gemiddeld hanteren analisten een koersdoel van 51,39 euro, waarmee zij zelfs verwachten dat de koers zal dalen met 8,1%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.