Givaudan ontvangt koersdoelverlagingen

Het Zwitserse Givaudanheeft onlangs koersdoelverlagingen van analisten gehad, omdat er onder meer bezorgdheid heerst over het groeitempo op korte termijn. De fabrikant van geur- en smaakstoffen heeft desondanks nog altijd geen verkoopadviezen gekregen, terwijl het aandeel een prima dividendrendement biedt.

Koersdoelverlagingen

HSBC heeft op 25 september zijn koersdoel voor Givaudanverlaagd van 1700 naar 1680 Zwitserse frank. Analist Geoff Haire stelt dat de markt de afgelopen tijd vooral zorgen heeft geuit over de groei in opkomende markten en dan met name in China, terwijl ook de dalende olieprijs een punt van aandacht is.

Haire stelt echter dat dit pessimistische beleggerssentiment overdreven is. Vanuit het oogpunt van risico/rendement zal de sector daarom volgens hem weer interessant worden. Omdat Haire de koers van Givaudanal aardig hoog vindt, hanteert HSBC een ‘hold-advies’.

BNP Paribas sluit zich aan bij HSBC en heeft het koersdoel voor Givaudan verlaagd van 1875 naar 1760 Zwitserse frank. De markverwachtingen voor de groei van het Zwitserse bedrijf waren te optimistisch, aldus analiste Heidi Vesterinen. Vooral de zwakke ontwikkelingen in de opkomende markten zijn zorgelijk. BNP Paribas heeft voor het aandeel een ‘neutral-advies’ uitstaan.

Geen wijzigingen

De Amerikaanse zakenbank JP Morgan heeft zijn ‘overweight-advies’ voor Givaudan herhaald. Volgens analiste Celine Pannuti is het bedrijf goed gepositioneerd voor een verbetering van de marktomstandigheden. De expert is echter wel bezorgd over het tempo van de groei op korte termijn.

Morgan Stanley heeft zijn advies voor Givaudan laten staan op ‘neutral’, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 1800 Zwitserse frank. De analisten rekenen op een lichte groei voor de aromafabrikant in de tweede helft van dit jaar.

Consensus Givaudan

De consensus voor Givaudan is overwegend positief. Er staan momenteel geen verkoopadviezen uit, tegenover 10 houd- en 6 koopadviezen.

Analisten zien daarbij nog voldoende opwaarts koerspotentieel. Op een gemiddeld koersdoel van 1759,19 Zwitserse frank bedraagt het verwacht rendement 11,1%. Over de afgelopen 12 maanden ontvingen aandeelhouders een koersrendement van 8,5%.

De koers-winstverhouding voor Givaudanstaat momenteel op 24,6, terwijl het dividendrendement 3,1% bedraagt.