Internetsector de beste aandelensector: Yahoo! en Artprice dissonanten. Mega rendementen Baidu, Netflix en United Internet

Het lijkt er op dat de internetsector de afgelopen jaren de beste sector was voor aandelenbeleggers. Over de afgelopen 10 jaar lag het gemiddelde gelijkgewogen rendement op een plus van 380 procent (exclusief dividendrendementen). Over de afgelopen 5 jaar won de sector ruim 114 procent en over de afgelopen 3 jaar 152 procent.

Met deze uitslagen laat de internetsector het gros van de andere sectoren fors achter zich. Zo zien we bij de traditionelere sectoren zoals olie & gas en energie de rendementen fors achterblijven en zelfs ingehaald worden door het rendement van de spaarrekening/deposito.

Klikt u hier voor de historische rendementen van de internetsector.

Enorme uitslagen

Ook over de afgelopen 12 maanden wonnen de internetaandelen wederom fors: + 18 procent. Wanneer we de internetaandelen sorteren op hun 10-jaarsrendement dan zien we exorbitante uitslagen, zowel omlaag maar dus vooral omhoog. Vooral de rendementen van het Duitse United Internet, het Amerikaanse Netflix en de Chinese zoekmachine het Chinese Baidu zijn extreem hoog geweest.

Artprice en Yahoo zijn echter de enige 2 negatieve dissonanten in de afgelopen 10 jaar. Beide aandelen noteren circa 12 procent lager dan 10 jaar terug.

Historische rendementen internetsector

Internetsector

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.