Stevig dividendrendement Next

Beleggers in het aandeel Next kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Next tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 162 GBp. Next's dividendrendement komt hiermee op 3,05 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandel ligt op een summiere 1 procent.

Historische dividendrendementen Next

Morgen gaat Next haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten brengen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 4,22 miljard GBp. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 4,06 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten Next in beeld plus taxaties 2018

historische koersen

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 593 miljoen GBp. Over dit jaar ligt de consensus van Next's resultaat per aandeel op een winst van 434 GBp. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 12,24.

Laatste analistentaxaties rond de 4450 GBp

De laatste 3 adviezen voor de detailhandelaar zijn afkomstig van Morgan Stanley, Credit Suisse en Berenberg.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Next's beurswaarde 781,46 miljard GBp. Het aandeel Next was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Next 15 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 3970 en de 6224 GBp. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 359 procent hoger.

Historische beurskoersen Next

historische koersen next

Het aandeel sloot dinsdag op 5314 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.