Daimler vs BMW

Na de bekendmaking van de jaarcijfers hebben diverse analisten de Duitse autofabrikanten Daimler en BMW met elkaar vergeleken. Volgens de marktvorsers heeft de Europese autosector in 2015 beter gepresteerd dan verwacht en mogen beleggers voor 2016 voorzichtig rekening houden met een voortgang van deze positieve trend.

Comeback verwacht

JP Morgan hanteert voor zowel Daimler als BMW een koopadvies. De Amerikaanse zakenbank stelt dat de Europese autosector een versneld herstel heeft laten zien en dit zal leiden tot een ‘comeback’ van de aandelen van autofabrikanten en toeleveranciers. In de sector zijn Peugeot en Valeo de favorieten van JP Morgan.

Adviezen verhoogd

Kepler Cheuvreux heeft het advies voor Daimler verhoogd van ‘hold’ naar ‘buy’ met een koersdoel van 82 euro, terwijl het advies voor BMW is verhoogd van ‘reduce’ naar ‘hold’.

Analist Thomas Besson stelt dat de Europese auto-industrie in 2015 goed heeft gepresteerd en verwacht dat de vraag in Europa zich in 2016 beter zal ontwikkelen dan nu nog wordt gedacht. De automarkten in de Verenigde Staten en China hebben zich daarnaast goed staande gehouden.

Uitdagingen

BNP Paribas heeft voor BMW een ‘underperform-advies’ uitstaan met een koersdoel van 68 euro. Analist Stuart Pearson stelt dat tegenover een sterke marge in de autobranche een teleurstellend dividendvoorstel stond. Pearson verwacht dat het aankomende strategisch plan de noodzakelijke investeringen van meer details kan voorzien, maar voorlopig blijven de verwachtingen voor de winst per aandeel bij de analist onveranderd.

Voor Daimler is Pearson iets milder en hanteert BNP Paribas een ‘neutral- advies’ met een koersdoel van 59 euro. De toon bij de Duitse autofabrikant was vol vertrouwen en verwacht wordt dat het merk Mercedes in China sterk zal blijven groeien. Wel blijven de doelstellingen voor de divisie Trucks volgens Pearson uitdagend. Een positieve verrassing voor de analist was wel dat de verliezen in Latijns Amerika in 2016 naar verwachting zullen afnemen.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.