Analisten gaan uit van recordomzet BMW

Morgen komt het Duitse BMW met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 98,27 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 94,16 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten BMW in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 7,06 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 10,7 euro verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 7,37 te liggen.

Fors dividend BMW

De consensus van het dividend ligt op 3,65 euro per aandeel. BMW 's dividendrendement komt hiermee op 4,63 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de automobielproducenten ligt op een schamele 0,92 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 86 euro

Natixis, KBC Securities en Morgan Stanley gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BMW 's beurswaarde 47,49 miljard euro.

Het aandeel staat om 9.04 0,06 procent hoger op 78,89 euro.

Historische koersen BMW

koersgrafieken bmw

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.