Verdeeldheid over Continental

De Brexit heeft tot de nodige ongerustheid geleid over de gevolgen voor onder meer leveranciers aan de auto-industrie. Analisten tonen zich verdeeld over de mogelijke risico’s voor Continental, waarbij sommige van hen wijzen op de kortetermijn risico’s terwijl anderen liever verder vooruit kijken.

Autonoom rijden dichtbij

Deutsche Bank is onlangs aanwezig geweest op een evenement naar autonoom rijden en stelt dat dit in minder dan tien jaar al realiteit kan worden. Toeleveranciers van sensoren en halfgeleiders maken zodoende een sterke groei door en beleggers kunnen volgens de analisten profiteren door in aandelen van Continental, Infineon , NXP en Mobileye te stappen.

Deutsche Bank hanteert voor Continental een ‘buy-advies’ met een koersdoel van 230 euro.

Taxaties verlaagd

Analist Stefan Burgstaller van Goldman Sachs stelt dat de Brexit een negatieve uitwerking zal hebben op de auto- en vrachtwagenverkopen in Europa en heeft deze daarom neerwaarts bijgesteld. De verkoopvolumes in het Verenigd Koninkrijk hebben daarbij waarschijnlijk hun hoogtepunt volgens de analist bereikt. Burgstaller heeft zijn taxaties voor de ebit van de Europese autosector tot 2020 verlaagd en als gevolg daarvan ook zijn taxaties voor Contintental.

Goldman Sachs heeft zodoende op 27 juni het advies voor Continental verlaagd van ‘buy’ naar ‘neutral’, waarbij het koersdoel is bijgesteld van 225 euro naar 198 euro.

Risico’s door Brexit

Voor de auto-industrie zal de Brexit volgens Oddo Securities de koersen op korte termijn drukken door valutarisico’s en op middellange termijn door regulerende risico’s. Zodoende zijn de analisten behoudend over onder meer Continental, waarvoor het advies’ neutral’ luidt met daarbij een koersdoel van 200 euro.

Brexit treft Continental

De Franse zakenbank BNP Paribas stelt dat na de Brexit beleggers autofabrikant Renault ondanks zijn geringe blootstelling aan het Verenigd Koninkrijk hebben afgestraft, terwijl zij in de ogen van de analisten te zachtaardig zijn geweest voor bandenfabrikant Continental.

Daarom blijft BNP Paribas vasthouden aan zijn ‘underperform-advies’ voor Continental met een koersdoel van 157 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.