Deze analist adviseert Amerikaanse bankaandelen

Waar veel bankaandelen wereldwijd met meer dan dubbelcijferige percentages zijn gedaald als gevolg van de Brexit, begrijpt analist Dick Bove van Rafferty Capital niet waarom beleggers bankaandelen dumpen. Hij vindt het volledig logisch om juist nu in Amerikaanse bankaandelen te stappen.

In een onderzoeksrapport van afgelopen vrijdag schrijft Dick Bove dat er geen voedingsbodem is om te suggereren dat er sprake zal zijn van een financiële ineenstorting in de Verenigde Staten, zo valt te lezen op CNBC . Bove verwacht dat de bedreigingen voor het Britse bancaire systeem niet zullen overwaaien naar de VS.

Daarnaast gaat de analist in op het idee dat grote banken slechts twee jaar de tijd hebben om hun spullen te pakken en het Verenigd Koninkrijk te verlaten. Bove stelt dat dit theoretisch juist is, maar wijst erop dat de Britten nog niet de Europese Unie op de hoogte hebben gebracht van de wensen voor het vertrek. Zolang dit niet aan de orde is gaat de teller voor de banken niet lopen en de analist verwacht dat dit nog wel enige tijd kan gaan duren. Zo zullen er waarschijnlijk verkiezingen moeten worden gehouden alsmede een debat.

Tegen CNBC zegt Bove niet te verwachten dat banken het Verenigd Koninkrijk uiteindelijk zullen verlaten. Hij wijst onder meer op het intellectuele kapitaal maar ook de technologie en vastgoed dat verplaatst zal moeten worden. Al met al adviseert hij daarom beleggers om in Amerikaanse bankaandelen te stappen

Stresstest

Een van de zaken die al op korte termijn voor opluchting kan zorgen is de aanstaande stresstest voor Amerikaanse banken. De Federal Reserve zal aankomende woensdag de nieuwste resultaten hiervan presenteren.

Analisten stellen dat deze test scenario’s zoals de blootstelling van Amerikaanse banken aan de Brexit goed zal meewegen in de resultaten. De scenario’s van de Amerikaanse centrale bank zijn namelijk veel zwaarder dan wat de banken tot nu toe hebben ervaren.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.