Koop- maar ook verkoopadviezen voor Nestlé

Nestlé is druk bezig met de nabije toekomst door onder meer de aanstelling van een nieuwe topman. Analisten rekenen voor de korte termijn op een verbetering van de resultaten door onder meer positieve wisselkoerseffecten, maar blijven zeer verdeeld over de kansen voor het aandeel op langere termijn.

Nestlé kondigde op 27 juni aan vanaf begin volgend jaar een nieuwe topman te krijgen. Het Zwitserse voedingsmiddelenbedrijf wil Ulf Mark Schneider benoemen als vervanger van Paul Bulcke, die acht jaar aan de top stond van Nestlé. Schneider is afkomstige van het Duitse verzorgingsbedrijf Fresenius MC . Bulcke zal de plaats innemen van president-commissaris ter vervanging van Peter Brabeck-Letmathe, die in april 2017 met pensioen zal gaan.

Koopadviezen

JP Morgan heeft op 30 juni zijn koersdoel voor Nestlé verhoogd met 10 Zwitserse frank tot 88 Zwitserse frank, terwijl het advies is gehandhaafd op ‘overweight’. Tegelijkertijd staat het aandeel op de ‘Focus List’ van de Amerikaanse zakenbank, omdat de analisten voor het tweede halfjaar rekenen op een betere ontwikkeling van de resultaten ten opzichte van het eerste halfjaar dankzij hogere marges.

Kepler Cheuvreux hanteert eveneens een koopadvies voor Nestlé, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 82 Zwitserse frank. Ook bij deze zakenbank staat Nestlé op de favorietenlijst genaamd ‘Most Prefererred Stock’ vanwege het defensieve karakter van het aandeel en de verwachting dat in het tweede halfjaar Nestlé zal terugkeren naar een omzetgroei van 5%.

Verkoopadviezen

Goldman Sachs heeft zijn koersdoel voor Nestlé op 28 juni verhoogd van 64 Zwitserse frank naar 65 Zwitserse frank, maar het advies laten staan op ‘sell’. Volgens analist Mitch Collett is de koersdoelverhoging gedaan op basis van een zwakkere economische groei maar ook de wisselkoerseffecten.

BNP Paribas is dezelfde mening toegedaan als Goldman Sachs wat betreft de wisselkoerseffecten en heeft zijn koersdoel op 27 juni verhoogd met 3 Zwitserse frank tot 74 Zwitserse Frank. Het advies is echter gehandhaafd op ‘underperform’.

Koersontwikkeling

De koers van Nestlé is de afgelopen dagen sterk gestegen na de aankondiging van de nieuwe topman. Waar de koers op 27 juni nog sloot op 71,70 Zwitserse frank staat deze inmiddels 5,9% hoger op 75,95 Zwitserse frank.

Ten opzichte van een jaar geleden staat de koers 14,6% hoger, terwijl de winst ten opzichte van begin 2016 2,1% bedraagt. Nestlé noteert op een koers-winstverhouding van 26,3 en biedt een dividendrendement van 2,9%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.