BMO speelt liever met Mattel dan Hasbro

BMO Capital Markets stelt dat de recente cijfers over de Amerikaanse consumentenmarkt wederom sterk waren en rugwind bieden voor vrijetijd gerelateerde sectoren, zoals speelgoedfabrikanten Mattel en Hasbro . Van deze twee bedrijven heeft BMO de voorkeur aan Mattel .

De Commerce Department maakte recent bekend dat de retailverkopen in de Verenigde Staten over juni zijn gestegen met 0,6%, wat 0,1% beter was dan waar de markt op rekende. Wel werden de retailverkopen over mei achteraf met van 0,5% naar 0,2%.

Tegelijkertijd stegen de consumentenprijzen in juni met 0,2% en de consumenteninflatie tot 2,3%, wat gelijk is aan de piek in februari. De inflatie in de VS is niet meer zo hoog geweest sinds september 2008.

Speelgoedfabrikanten

BMO kijkt mede daarom vooruit naar het komende cijferseizoen en stelt dat aandelen in de meer discrete vrijetijdssectoren meer opwaarts potentieel hebben dan de relatief defensieve speelgoed- en videogamesegmenten.

Tegelijkertijd merkt BMO op dat speelgoedfabrikanten nog altijd goed presteren, al lijkt de waardering van de sector aan de hoge kant. Binnen deze sector zijn de analisten vooral gecharmeerd van Mattel , terwijl beleggers geadviseerd wordt Hasbro te mijden. Volgens BMO hebben de belangrijkste merken zoals ‘Star Wars’ en ‘My Little Pony’ in het afgelopen kwartaal slechter gepresteerd dan verwacht.

Waarderingen

Wanneer Mattel en Hasbro met elkaar worden vergeleken blijkt dat de koers van Mattel op jaarbasis is gestegen met 43,7% tegenover een winst van 11,9% voor Hasbro . Beide aandelenkoersen zijn daarbij vooral sinds het begin van dit jaar opgelopen.

Verder noteert Mattel op een koers-winstverhouding van 26,7 terwijl Hasbro een k/w heeft van 23,4. De dividendrendementen liggen op respectievelijk 4,6% voor Mattel en 2,4% voor Hasbro .

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.