Voestalpine in Oostenrijkse kopgroep qua dividendrendementen

Beleggers in het aandeel Voestalpine kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Voestalpine tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Oostenrijkse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,22 euro. Het dividendrendement van Voestalpine ligt hiermee op 5,15 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de metaalsector ligt op een magere 1 procent.

Historische dividendrendementen Voestalpine

Voestalpine gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal uitbrengen. De omzet van Voestalpine over dit jaar komt uit op 13,35 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 12,9 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Voestalpine in beeld plus taxaties 2019

aandelenanalyses

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 425 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 2,56 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 9,26.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Voestalpine's marktkapitalisatie 4,18 miljard euro. Het aandeel Voestalpine was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf juni vorig jaar staat het aandeel Voestalpine 45 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 23 en de 46 euro.

Historische koersen Voestalpine 2007-2019

aandelenanalyses voestalpine

Om 10.09 stond het aandeel 2,02 procent hoger op 23,71 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.