Analisten zien aantrekkelijke waarden bij France Telecom

De afgelopen dagen hebben verscheidene analisten hun licht laten schijnen over de Europese telecomsector. Waar KPN nog steeds het favoriete aandeel is, zien analisten ook positieve aspecten bij France Telecom, bijvoorbeeld dat het concern een aantrekkelijk dividend biedt. Het sentiment rond het aandeel is momenteel echter nog wel zeer behoudend.

Door onze redactie

Aantrekkelijk dividend
De analisten van ABN AMRO stellen dat France Telecom vanaf het begin van dit jaar slechter heeft gepresteerd dan Europese sectorgenoten. Volgens de analisten waren de redenen voor deze tegenvallende prestaties de angst voor een verslechterende thuismarkt en voor verdere expansie naar het buitenland. De analisten zijn echter van mening dat de angst overdreven is.

Zo verwachten de analisten dat de resultaten in de thuismarkt langzamerhand zouden moeten verbeteren door het nieuwe businessplan en doordat er grotere beperkingen gelden voor cross selling. Volgens de analisten is het risico van fusies en overnames beperkt aangezien Orange zich vooral focust op kleine en middelgrote bedrijven in Afrika en het Midden-Oosten.

Verder wijzen de analisten op dat Orange zijn financiële doelstellingen wist te realiseren en hierdoor een uitstekend dividendrendement heeft opgeleverd van meer dan 9%. De analisten vinden dan ook dat Orange erg aantrekkelijk gewaardeerd is. Orange is momenteel een defensief aandeel met een lage groei en een heel mooi dividend, waarbij de analisten verwachten dat de groei zal toenemen door uitbreiding in het buitenland.

Mede daarom blijven de analisten bij hun koopadvies voor Orange , waarbij het koersdoel wel is verlaagd naar 18,50 euro. Het aandeel staat tot slot tevens op de Recommended List van ABN AMRO.

Koersdoel verlaagd
Recent verlaagden de analisten van Deutsche bank ook al hun koersdoel voor Orange met 4 euro naar 16 euro naar aanleiding van een studie over de telecomsector. Volgens de analisten is er een neerwaarts potentieel aanwezig in de Franse mobiele telefoniemarkt.

Verder verwachten de analisten dat de markt de besparingen op de middellange termijn en het sociale plan zal negeren. Een risico voor Orange is tot slot overnameplannen in opkomende markten, aldus de analisten. Het advies blijft staan op hold.
De analisten van Barclays deden recent eveneens een studie naar de telecomsector, en hebben hun advies voor Orange vastgesteld op houden, met daarbij een koersdoel van 19,25 euro.

Houden
Opvallend zijn de vele houdadviezen die de afgelopen periode voor Orange zijn afgegeven, wat aangeeft dat analisten behoudend zijn over het aandeel. Op dit moment staan er voor het aandeel 10 koop-, 14 houd- en 6 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus ligt positief is. Het gemiddeld koersdoel bedraagt 18,62 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 24,60%.