Analisten zien nog steeds opwaarts potentieel voor AB Inbev

Ondanks dat de koers van AB Inbev momenteel rond het hoogste punt ooit noteert, zien analisten nog steeds opwaarts potentieel voor het aandeel en hebben daarom hun koersdoel verhoogd. De consensus voor het aandeel is daarnaast licht positief, waarbij opvalt dat analisten vooralsnog vasthouden aan hun positieve taxaties.

Door onze redactie

Nog steeds opwaarts potentieel
De analisten van ABN AMRO stellen dat de groeitrend in de markt nog steeds intact is, wat voornamelijk te danken is aan een sterk Brazilië en een herstel in de Verenigde Staten. Verder wijzen de analisten erop dat Europa stabiliseert en er vooruitgang te bespeuren is bij AB Inbev door enkele overnames van merken in China.

De verwachting van de analisten is dat de marges zullen toenemen omdat AB Inbev in het verleden heeft laten zien kostensynergieën te kunnen doorvoeren. Daarnaast stellen de analisten dat de kasstroom van de onderneming sterk zal blijven en schulden snel van de balans zullen verdwijnen.

Mede daarom hebben de analisten hun winstverwachtingen per aandeel naar boven bijgesteld alsmede het koersdoel, dat nu 46 euro bedraagt. Het aandeel blijft op de kooplijst staan van ABN AMRO.

Analist Alex Oldroyd van Barclays is van mening dat naast de toegenomen consumentenbestedingen in het tweede kwartaal de totale werklast ook is toegenomen. Dit is volgens de analist te wijten aan de verhoogde marketinginspanningen en het prijsbeleid van de onderneming. De analist verwacht verder dat de tweede helft van dit jaar en de eerste helft van volgend jaar moeilijk kan worden voor voedsel- en drankproducenten.

Binnen de drankensector geeft de analist de voorkeur aan AB Inbev en SABMiller vanwege de margepotenties en de geografische spreiding van de bedrijven. Voor AB Inbev heeft Oldroyd een overweight-advies uitstaan met een koersdoel van 41 euro, terwijl voor SABMiller het advies ook overweight luidt, met daarbij een koersdoel van 2020 GBp.

Consensusb
In totaal staan er momenteel voor het aandeel 15 koop-, 12 houd- en 2 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus licht positief is. Gezien de recente adviezen kan gesteld worden dat analisten vooralsnog vasthouden aan hun positieve verwachtingen voor het aandeel.

Het gemiddeld koersdoel bedraagt 42,28 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 2,60%. Dit is zeer miniem en daardoor kan geconcludeerd worden dat analisten gemiddeld genomen van mening zijn dat het aandeel eerlijk gewaardeerd is.

Dit komt vooral door de koersstijging van het aandeel in de afgelopen periode. Waar de koers van het aandeel vorig jaar juli nog op 27 euro stond, is deze in een jaar tijd gestaag gestegen naar het huidige niveau van ongeveer 41 euro, wat een winst betekent van bijna 52%.