Recordjacht UCB lijkt gezien hoge k/w al verdisconteerd

Het Belgische aandeel UCB wordt momenteel met één de hoogste CAPE-ratio's van de Europese farmaciebedrijven verhandeld. Voor een aandeel wordt nu circa 46 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel behoorlijk hoger dan het gemiddelde Europese aandeel uit de farmaciebedrijven dat nu circa 11,91 keer de gemiddelde winst per aandeel kost. Andere Europese farmaciebedrijven die op basis van hun koers/winstverhoudingen behoorlijk aan de prijs zijn, zijn o.a. Cosmo Pharmaceuticals (118), Grifols (65) en Raisio (47).

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van UCB over dit jaar komt uit op 4,05 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 3,88 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten UCB in beeld plus taxaties 2016

Ucb

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 537 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,85 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 25,71 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,26 euro. Het dividendrendement van UCB ligt hiermee op 1,72 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een magere 0,40 procent.

Laatste koersdoelen rond de 78 euro

Het aandeel UCB wordt door 2 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 178,5 euro. Dit is circa 3 procent minder dan de huidige beurskoers van 73,28 euro. De laatste 3 adviezen voor farmaciesector zijn afkomstig van Berenberg (houden, 77,00 euro), JP Morgan (kopen, 79,00 euro) en Barclays (houden, zonder koersdoel).

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt UCB 's marktkapitalisatie 13,8 miljard euro.

Om 14.08 staat het aandeel 0,23 procent hoger op 73,28 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.