Amgen, Biogen en Gilead Sciences getipt in succesvolle biotech sector

Er is eigenlijk geen sector die de afgelopen jaren zo succesvol was als de biotechsector. De auteurs van onze Amerikaanse collega website Investorplace tipt de aandelen Amgen, Biogen en Gilead Sciences. Alle 3 al heel succesvolle aandelen maar er zit volgens de auteurs meer in het vat. De laatste paar jaar lagen deze aandelen er echter wat minder bij maar volgens Chris Tyler is dit nu eenmaal vooral door de cyclische aard van deze sector (vooral door verlopende patenten).

Biotechsector al jaren op stoom

Biotechaandelensector

De tabel hierboven, afkomstig van Analist Pro, laat zien dat de biotech ETF van State Street over de afgelopen 10 jaar maar liefst 416 procent hoger staat. Dit jaar won deze ETF ook al zelfs 21 procent. Ook de Vanguard Healthcare ETF behoort tot de lange termijn winnaars.

Beste biotech ETF's afgelopen 5 jaar

Biotechindex

U ziet hier de meest succesvolle biotech ETF's over de afgelopen 5 jaar. U ziet hier die van State Street op plek 1 staan met een gemiddeld jaarrendement van maar liefst bijna 12 procent. Het maakt dus eigenlijk niet veel uit dat het gros van de biotechaandelen geen dividenden uitkeren want de koerswinsten compenseerden dit ruimschoots.

Amgen

Chris Tyler van Investorplace vindt Amgen ondanks haar fenomenale koerswinsten van de laatste jaren nog steeds goedkoop. Tyler duidt op het nog steeds forse dividendrendement van circa 3,5 procent. De resultaten over het eerste kwartaal lagen boven die van de consensus. De omzet kwam met 2 miljard dollar weliswaar lager uit dan het jaar ervoor maar was dus wel beter dan waar analisten op rekenden.

Beurskoers Biogen wat instabiel

Biogenaandelenkoers

Beurskoers Amgen

Amgenbeurskoersaandeel

Biogen

De koers van het aandeel Biogen kreeg recent een forse tik door tegenvallend nieuws over haar alzheimer-medicijn. De koersklap is enigszins opmerkelijk omdat de resultaten over het eerste kwartaal boven de consensus lagen. De winst per aandeel kwam uit op 6,98 dollar versus 6,05 dollar een jaar eerder (de consensus lag op 6,84 dollar). De omzet steeg van 1,17 miljard dollar naar 1,41 miljard dollar.

Beurskoers Biogen

Gilead Sciences Biosciences

De koers van het aandeel Gilead Sciences was de afgelopen jaren vrij op en neer stuiterend. Tussen juli 2016 en juni 2019 ging de koers vrij heft ig op en neer tussen de 60 en de bijna 90 dollar. Recent herhaald het biotechbedrijf haar verwachtingen over het lopende jaar, dit houdt in een zowel een licht hogere omzet als nettowinst.

Beurskoers Gilead Sciences in neerwaartse trend

Beurskoersgileadsciences