Nike stelt teleur

Nike stelde met zijn recent gepresenteerde kwartaalcijfers analisten teleur en hebben de koers van het aandeel fors lager gezet. Hierdoor zijn de zorgen over een verdere vertraging van de vraag weer aangewakkerd, zeker omdat concurrenten Adidas en Under Armour wel goede resultaten boeken.

Nike zag over het afgelopen kwartaal, dat eind augustus afliep, de omzet op jaarbasis 8% hoger uitkomen op 9,1 miljard dollar. De nettowinst steeg over dezelfde periode met 6% tot 1,2 miljard dollar. De resultaten waren weliswaar licht beter dan verwacht, de ramingen voor het lopende kwartaal waren dat niet.

Voor het lopende kwartaal, het tweede in het gebroken boekjaar, zal het aantal orders op jaarbasis naar verwachting met 5% toenemen. Het afgelopen kwartaal nam het aantal order nog met slechts 1% toe. Het is een belangrijke indicator voor de vraag naar het merk en vooral in Noord-Amerika is er volgens analisten sprake van een erg sterke vertraging.

Koersdaling Nike

Nike heeft te maken met toenemende concurrentie van Adidas en Under Armour, wat ook terug is te zien in de koers van het aandeel. Ten opzichte van een jaar geleden staat de koers 8,4% lager, terwijl sinds begin dit jaar het verlies 11,5% bedroeg. Under Armour staat op jaarbasis 4% lager, terwijl Adidas een koerswinst realiseerde van 72%.

Een van de eerst analisten die hebben gereageerd op de cijfers zijn die van Canaccord. Zij hebben hun houdadvies voor Nike herhaald, maar het koersdoel met 4 dollar verlaagd tot 52 dollar. Zij wijzen op de toenemende concurrentiedruk en het gebrek aan nieuwe interessante producten, terwijl de voorraden in zowel China als West-Europa volgens de analisten toenemen.

De koers-winstverhouding van Nike bedraagt 24,9, terwijl Under Armour op een k/w staat van 71,5 en Adidas op 32,8.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.