Omzet Sanofi-Aventis op hoogste niveau ooit aldus analisten, ruim 4 procent

Fors dividend Sanofi-Aventis

Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Sanofi-Aventis tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,99 euro. Sanofi-Aventis 's dividendrendement komt hiermee uit op 4,39 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een summiere 0,41 procent.

Morgen komt het Franse bedrijf met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 36,71 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 34,86 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Sanofi-Aventis in beeld plus taxaties 2016

fundamental research

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 7 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 5,45 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 12,5 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 81 euro

Het aandeel Sanofi-Aventis wordt door 17 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 84,09 euro. Dit is circa 23 procent meer dan de huidige beurskoers van 68,11 euro.

Sanford C. Bernstein & Co, Jefferies & Co. en Deutsche Bank gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen op de beurs(zen) bedraagt Sanofi-Aventis 's marktkapitalisatie 88,66 miljard euro.

Om 12.52 staat het aandeel 1,17 procent hoger op 68,11 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.