Analisten rekenen op iets meer omzet Alcatel-Lucent, geen dividenden

Morgen zal het Franse bedrijf Alcatel-Lucent haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Over 2016 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 14,67 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 14,28 miljard euro verdiende.

Van Alcatel-Lucent worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de kabel- en telecombedrijven ligt op een magere 1,02 procent.

Laatste koersdoelen rond de 4 euro

Het aandeel Alcatel-Lucent wordt door 1 analist gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 4,95 euro. Dit is circa 41 procent meer dan de huidige beurskoers van 3,5 euro.

Credit Suisse , BMO Capital Markets en Deutsche Bank gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 715 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 27 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 12,96 te liggen.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.