Analisten gaan uit van superjaar voor Xing

Xing zal morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 146 miljoen euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 119,95 miljoen euro verdiende.

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 23 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 4,22 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 42,06 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,60 euro. Xing's dividendrendement komt hiermee uit op 0,9 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de internetbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,28 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 206 euro

Het aandeel Xing wordt door 8 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 198,62 euro. Dit is circa 13 procent meer dan de huidige beurskoers van 177,5 euro.

M.M. Warburg & Co., Berenberg en Goldman Sachs gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Xing's marktkapitalisatie nu 997,63 miljoen euro.

Het aandeel sloot vrijdag op 177,5 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.