Banco Santander in top Spaanse dividendrendementen

Fors dividend Banco Santander

Beleggers in het aandeelBanco Santanderkunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeelBanco Santandertot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Spaanse beurs. De consensus van het dividend ligt op 0,22 cent per aandeel. Banco Santander's dividendrendement bedraagt dus momenteel 5,51 procent. Het doorsnee dividendrendement van de bankensector ligt op een zeker aantrekkelijke 25 procent.

Dividendrendementen Banco Santander

Morgen komt het SpaanseBanco Santandermet haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 49,42 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2018 toen het concern 57,3 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultatenBanco Santanderin beeld plus taxaties 2019

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2019 op een nettowinst van 8,14 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 49 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 8,14 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Banco Santander' momenteel circa 64,74 miljard euro. Het aandeelBanco Santanderbewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf juli vorig jaar staat het aandeel Banco Santander 9 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 4 en de 5 euro.

Om 10.54 koerst het aandeel 2,62 procent hoger op 3,99 euro.

Historische beurskoersen Banco Santander

financiele analyse bancosantander

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.