Extreem hoog dividend aandeel KBC

Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel KBC nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,9 euro. KBC 's dividendrendement komt hiermee uit op 4,97 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een magere 1,79 procent.

Morgen komt het Belgische bedrijf met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 7,07 miljard euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 7,82 miljard euro bedroeg. Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 2,13 miljard euro.

Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 5,08 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 11,49 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 63 euro

Het aandeel KBC wordt door 17 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele bedrijfsanalyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 59,27 euro. Dit is circa 2 procent meer dan de huidige beurskoers van 58,38 euro.

HSBC , Morgan Stanley en JP Morgan gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Het aandeel staat om 9.46 1,78 procent lager op 58,38 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.