United Utilities in top Engelse dividendaandelen

Morgen komt het Engelse bedrijf United Utilities met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 1,73 miljoen GBp. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 1,73 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten United Utilities in beeld plus taxaties 2016

equity research

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 310 miljoen GBp. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 45 GBp over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 19,84 uit.

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel United Utilities nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 39 GBp. Het dividendrendement ligt zodoende op 4,37 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de energiebedrijven ligt op een relatief royale 2,76 procent.

Historische dividendrendementen United Utilities

Het aandeel United Utilities wordt door 10 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 990 GBp. Dit is circa 12 procent meer dan de huidige beurskoers van 893 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.