AXA in Franse kopgroep qua dividendrendementen

Fors dividend AXA

Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel AXA nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,13 euro. AXA 's dividendrendement komt hiermee op 5,14 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de verzekeraars ligt op een tevens aantrekkelijke 2,45 procent.

Dividendrendementen AXA

Morgen opent het Franse bedrijf AXA haar boeken over het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 98,89 miljoen euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 116,52 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten AXA in beeld plus taxaties 2016

historical prices

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 5,77 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,29 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 9,61.

Laatste koersdoelen rond de 23 euro

Het aandeel AXA wordt door 19 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele bedrijfsanalyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 24,06 euro. Dit is circa 9 procent meer dan de huidige beurskoers van 22 euro.

Kepler Capital Markets, Independent Research en JP Morgan gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt AXA 's marktkapitalisatie 53,37 miljard euro.

Om 9.44 staat het aandeel 0,23 procent hoger op 22 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.