Raiffeisen Bank bij Europese koplopers bankensector

Het aandeel van de Oostenrijkse bank Raiffeisen is dit jaar qua koersrendement één van de koplopers in Europa. Dit jaar staat het aandeel ruim 27 procent hoger terwijl het gemiddelde Europese bankaandeel ruim 3,5 procent in het rood staat.

Relatieve verschillen aandeel Raiffeisen Bank en Europese bankensector

Raifeissenaandeel

De recente winst van het aandeel Raiffeisen is echter nog maar een doekje voor het bloeden want de lange termijn belegger staat nog steeds zwaar in het rood. Beleggers die 10 jaar geleden in het aandeel instapten staan nog steeds op een verlies van ruim 80 procent.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 4,55 miljoen euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 5,55 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Raiffeisen Bank in beeld plus taxaties 2016

historical prices

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 359 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,2 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 14,2 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,43 cent. Raiffeisen Bank's dividendrendement komt hiermee uit op 2,52 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een nihile 1,75 procent.

Laatste koersdoelen rond de 9 euro

Het aandeel Raiffeisen Bank wordt door 0 fundamentele analisten gevolgd. Voor het aandeel houden wij nog geen koersdoelen bij.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Raiffeisen Bank's marktkapitalisatie 4,98 miljard euro.

Om 14.39 staat het aandeel 1,41 procent lager op 17,04 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.