Hologic op recordjacht aldus analisten

Morgen opent het Amerikaanse aandeel Hologic haar boeken over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 2,96 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 2,83 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Hologic in beeld plus taxaties 2016

historical prices

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 615 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,15 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 18,26 te liggen.

Analisten gaan er niet van uit dat Hologic over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een schamele 0,79 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen op de beurs(zen) bedraagt Hologic 's marktkapitalisatie 11,09 miljard dollar.

Om 20.31 staat het aandeel 0,15 procent hoger op 39,26 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.