Omzet UCB op hoogste niveau ooit aldus analisten

Morgen publiceert het Belgische bedrijf UCB haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 4,07 miljard euro. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 3,88 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten UCB in beeld plus taxaties 2016

fundmantele data

De analisten anticiperen voor 2016 op een recordnettowinst van 539 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 2,89 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 23,6.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,22 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 1,79 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een relatief royale 2,38 procent.

Laatste taxaties rond de 75 euro

Het aandeel UCB wordt door 13 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 76,33 euro. Dit is circa 12 procent meer dan de huidige koers van 68,2 euro.

De laatste 3 adviezen voor de farmaceut zijn afkomstig van Credit Suisse Jefferies & Co. en Bryan Garnier.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt UCB 's marktkapitalisatie 13,03 miljard euro.

Om 10.01 staat het aandeel 0,06 procent lager op 68,2 euro.

Historische koersen UCB

fundmantele data ucb

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.