Freenet bij hoogste dividendaandelen in Duitsland

Fors dividend Freenet

Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Freenet nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,6 euro. Het dividendrendement van Freenet ligt hiermee op 5,66 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de telecommunicatiebedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2,38 procent.

Dividendrendementen Freenet

Morgen publiceert het Duitse bedrijf Freenet haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 3,32 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 3,12 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Freenet in beeld plus taxaties 2016

koersgrafieken

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 225 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,77 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 15,96 te liggen.

Recente koersdoelen rond de 26 euro

Het aandeel Freenet wordt door 15 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 27,97 euro. Dit is circa 1 procent minder dan de huidige koers van 28,25 euro.

Kepler Capital Markets, M.M. Warburg & Co. en Barclays gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Freenet 's marktkapitalisatie 3,62 miljard euro.

Om 10.56 staat het aandeel 0,11 procent lager op 28,25 euro.

Historische koersen Freenet afgelopen 10 jaar

koersgrafieken freenet

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.