Op AkzoNobel jagend PPG underperformer in VS

Gisteravond werd bekend dat het Amerikaanse PPG Industries AkzoNobel zou willen overnemen. AkzoNobel heeft vandaag negatief op het aanbod gereageerd en stelt dat het bod te laag is. Leest u hier meer over het bod.

Vanaf begin dit jaar is het aandeel met een verlies van 5 procent één van de slechtere aandelen van de Amerikaanse chemiebedrijven. De Amerikaanse chemiebedrijven staan vanaf 1 januari ruim 15 procent in de plus en leverden de afgelopen 1 jaar een winst op van 40 procent. Andere verliesgevende aandelen zijn o.a. Amyris Inc, Bioamber Inc en Grupaazoty .

Kerncijfers chemiesector

historische koersen

We zien dat het gemiddelde internationale chemieaandeel met een forse koers/winst-verhouding van ruim 35 noteert. Die van PPG Industries ligt op ruim de helft daarvan.

PPG Industries underperformt sector afgelopen jaar

historische koersen

De recente underperformance van het aandeel is eigenlijk geen ramp voor de beleggers. Op de langere termijn zien we dat het aandeel het fors beter deed dan de meeste andere chemieaandelen. Beleggers die het aandeel 10 jaar terug kochten staan nu ruim 214 procent hoger. Dit zonder de ontvangen dividenden.

De omzet van PPG Industries over dit jaar komt uit op 14,91 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 14,75 miljard dollar bedroeg. De analisten anticiperen voor 2016 op een recordnettowinst van 1,6 miljard dollar.

Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 6,23 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 17,15 te liggen.

Historische omzetten en taxatie PPG Industries

historische koersen

Historische koersen PPG Industries2007-2017

historische koersen ppgindustriesHet aandeel sloot woensdag op 106,83 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.