Analisten gaan uit van recordjaar voor Adobe

Morgen komt het Amerikaanse bedrijf Adobe met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Adobe over dit jaar komt uit op 7,11 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 5,85 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Adobe in beeld plus taxaties 2016

historische koersen

De analisten anticiperen voor 2016 op een recordnettowinst van 1,85 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 3,82 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 31,79.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het gemiddelde dividend van de softwarebedrijven ligt op een schamele 0,87 procent.

Jongste koersdoelen rond de 133 dollar

Het aandeel Adobe wordt door 8 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de actuele koersdoelen voor het aandeel staat op 120,62 dollar. Dit is zo'n 0 procent minder dan de huidige koers van 121,44 dollar.

De laatste 3 adviezen voor het softwarebedrijf zijn afkomstig van Morgan Stanley Cowen and Company en Robert W. Baird.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Adobe 's marktkapitalisatie op dit moment 60,45 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 121,44 dollar.

Historische koersen Adobe

historische koersen adobe

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.