Deutsche Bank dit jaar bij slechtste DAX aandelen

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke min van 5 procent één van de slechtste aandelen in Duitsland. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel in de min (-1 procent). Het doorsnee Duitse aandeel staat sinds begin dit jaar vrijwel onveranderd.

Rendementen Deutsche Bank versus Duitse aandelen

historical prices

Buy & hold rendementen aandeel Deutsche Bank over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Het aandeel staat sinds 2012 op een verlies van 49 procent. Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een gigantisch verlies van 79 procent. Over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel nog wel in de plus.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 29,69 miljard euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 33,27 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Deutsche Bank in beeld plus taxaties 2016

aandeel

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 2,11 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,08 euro. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 14,97 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 0,1 cent per aandeel. Deutsche Bank's dividendrendement komt hiermee uit op 0,62 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een aantrekkelijke 1,88 procent.

Laatste koersdoelen rond de 26 euro

Het aandeel Deutsche Bank wordt door 25 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 16,1 euro. Dit is circa 2 procent meer dan de huidige koers van 16,17 euro.

Citigroup , Morgan Stanley en Nord Landesbank gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Deutsche Bank's marktkapitalisatie 24,97 miljard euro.

Historische koersen Deutsche Bank voorbije 10 jaar

aandeel deutschebankOm 10.49 staat het aandeel 1,33 procent lager op 16,17 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.