Analistengilde noemt Galapagos goedkoop aandeel

De meeste analisten noemen het aandeel Galapagos op dit niveau momenteel aantrekkelijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 16 analisten gevolgd. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 76,72 euro. Dit is circa 8 procent lager dan de huidige koers van 84,11 euro.

Ondanks dat de meeste koersdoelen dus onder de huidige koers liggen is de consensus voor het aandeel heel positief. Dit komt deels doordat lang niet alle analisten koersdoelen afgeven. Goldman Sachs , KBC Securities en TGB gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Koersdoelen Galapagos lopen op

historical returns

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 141,27 miljoen euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 60,58 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Galapagos in beeld plus taxaties 2016

financiele analyse

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettoverlies van 44 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Galapagos 's resultaat per aandeel op een verlies van 1,25 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op -67,29.

Dividendbetalingen door Galapagos worden niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiebedrijven ligt op een summiere 1,24 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Galapagos 's marktkapitalisatie 3,29 miljard euro.

Historische koersen Galapagos afgelopen 10 jaar

financiele analyse galapagosOm 17.35 staat het aandeel 1,26 procent hoger op 84,11 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.