Analisten gaan uit van recordomzet Daimler, fors dividend

Fors dividend Daimler

Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Daimler nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,41 euro. Het dividendrendement van Daimler ligt hiermee op 5,03 procent. Het gemiddelde dividend van de automobielproducenten ligt op een prima 3,27 procent.

Dividendrendementen Daimler

Morgen presenteert het Duitse bedrijf Daimler haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 158,63 miljard euro. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 149,47 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Daimler in beeld plus taxaties 2016

historische koersen

De analisten gaan voor 2016 uit van een recordnettowinst van een 9,35 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 8,67 euro verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 7,82.

Jongste koersdoelen rond de 70 euro

Sanford C. Bernstein & Co, Jefferies & Co. en Standard & Poors gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Daimler 's marktkapitalisatie 72,51 miljard euro.

Om 10.59 staat het aandeel 0,5 procent hoger op 67,78 euro.

Historische koersen Daimler afgelopen 10 jaar

historische koersen daimler

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.