Analisten: Amazon.com op stoom voor recordomzet

Morgen opent het Amerikaanse bedrijf Amazon.com .com haar boeken over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 165,27 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 107,01 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Amazon.com .com in beeld plus taxaties 2016

fundmantele data

De analisten gaan voor 2016 uit van een recordnettowinst van een 3,57 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de meeste analisten een winst per aandeel van 7,22 dollar over. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op een heel forse 125,68 te liggen.

Analisten gaan er niet van uit dat Amazon.com .com over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de algemene detailhandelsbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3,27 procent op.

Laatste analistentaxaties rond de 998 dollar

Macquarie Research, Needham & Co. en Credit Suisse gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Amazon.com .com's marktkapitalisatie 427,39 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 907,41 dollar.

Historische koersen Amazon.com .com

fundmantele data amazon.com

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.