2016 recordjaar voor Amgen aldus analisten

Morgen komt het Amerikaanse bedrijf Amgen met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Amgen over dit jaar komt uit op 23,01 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 21,66 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Amgen in beeld plus taxaties 2016

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 9,15 miljard dollar. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 12,35 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13,21 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 4,54 dollar. Het dividendrendement van Amgen ligt hiermee op 2,78 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiebedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 3,27 procent.

Actuele koersdoelen rond de 186 dollar

Jefferies & Co., UBS en Morgan Stanley gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Amgen 's marktkapitalisatie 122,57 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 163,14 dollar.

Historische koersen Amgen

fundamenteel onderzoek amgen

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.