Analistenkorps rekent op omzetgroei Mastercard

Mastercard zal morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Mastercard over dit jaar komt uit op 11,78 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 2,15 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Mastercard in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 4,56 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 4,27 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 27,24 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,9 cent. Mastercard 's dividendrendement komt hiermee uit op 0,77 procent. Het gemiddelde dividend van de financiële dienstverleners ligt op een schamele 1,32 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Mastercard 's marktkapitalisatie 127,37 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 116,32 dollar.

Historische koersen Mastercard

aandeel mastercard

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.