Bonduelle stevige outperformer in voedingssector

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 36 procent tot één van de betere aandelen van haar sector. Het gemiddelde aandeel uit de voedingssector leverde de dit jaar een winst op van 12,3 procent. Overige outperformende aandelen in de sector zijn o.a. Poulaillon, Groupe Guillin en Intle. Plant. Heveas. Bij de sectorverliezers horen o.a. Greencore Group, Fleury Michon en Sumol + Compal.

Rendementen Bonduelle versus voedingssector

historical returns

Buy & hold rendementen aandeel Bonduelle over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een relatief magere winst van 50 procent (op 10-jaarsbasis is dit voor aandelen minder dan gemiddeld). Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 91 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Kerncijfers voedingssector

historical prices

Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 21 maal de winst per aandeel betaald. De sector noteert op 7,75 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 113 procent hoger en staat sinds 2007 82 procent hoger.

Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 2,23 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 1,97 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Bonduelle in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 61 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Bonduelle 's resultaat per aandeel op een winst van 1,93 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 17,57.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,43 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 1,27 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de voedingsbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,35 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Bonduelle 's marktkapitalisatie 1,03 miljard euro.

Historische koersen Bonduelle

beurskoers bonduelleOm 10.21 staat het aandeel 1,21 procent lager op 33,91 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.